Начало Новини Актуално Стопански факултет организира международна конференция Бизнесът и развитието на регионите

Стопански факултет организира международна конференция Бизнесът и развитието на регионите

Актуално

Стопански факултет организира международна конференция Бизнесът и развитието на регионитеСтопански факултет при Тракийски университет - Стара Загора организира провеждането на трета международна научна конференция Бизнесът и развитието на регионите. Тя ще се проведе в залата на хотел Калиста в Старозагорски минерални бани на 20 и 21 юни.

Приоритет на форума е изграждане и поддържане на ефективно работеща система наука-практика-държавно управление с насоченост към академичните среди, представители на бизнеса, местната администрация и държавните органи, които разработват секторни и регионални политики на национално и международно ниво.

На конференцията Бизнесът и развитието на регионите ще се представят над 100 доклада на участници от 9 страни (България, Германия, Австрия, Полша, Италия, Чехия, Македония, Гърция и Русия). Активни участници в конференцията са и студентите, които ще представят 15 доклада.

Целта е да се подготви обосновка за актуализиране на политиките за развитие на бизнеса и регионите, съобразени с актуалните тенденции и добрите практики.
Основни тематични направления на конференцията са: регионално развитие и публична администрация, предприемачество и бизнес анализи, бизнес мениджмънт и корпоративна социална отговорност на бизнеса.

Още новини