Начало Новини Актуално Стартира втора фаза на Jump for CEE - програмата на Google и Startup Wise Guys за подобряване на предприемаческите умени

Стартира втора фаза на Jump for CEE - програмата на Google и Startup Wise Guys за подобряване на предприемаческите умения

Актуално

Програмата е отворена за кандидати от България и всички събития ще бъдат безплатни за участниците

 

Фондация Startup Wise Guys, най-опитният стартъп акселератор в Европа и един от най-активните инвестиционни фондове, стартира втори етап на Jump for CEE, подкрепен от Google.org чрез инициативата Impact Challenge for Central and Eastern Europe. Програмата за повишаване на квалификацията на предприемачите Jump for CEE има за цел да привлече 400 участника от Централна и Източна Европа на онлайн семинари, предназначени да намалят негативното икономическо въздействие на кризата, причинена от Covid-19.

Втората фаза на програмата ще продължи от май до юли 2022 г. като всички събития ще бъдат безплатни за участниците. Програмата ще бъде домакин на серия от модули - идеен хак, хакатон и предварителен акселератор, които ще помогнат на участниците да изградят предприемачески нагласи, да научат основите на бизнеса и да създадат мрежа от колеги и ментори.

Първият модул - Idea Hack, ще се проведе на 10 и 12 май и ще помогне на участниците да оформят визията си. Хакатонът, планиран за 25-27 май, е 48-часово събитие, което ще завърши с представяне пред жури. Последният модул - предварителният акселератор, ще бъде онлайн в продължение на осем седмици.

Първата фаза на Jump for CEE през 2021 г. привлече над 330 регистрации от 31 държави, а 170 участници от региона на Централна и Източна Европа и извън него се възползваха от дейностите на програмата. В рамките на етапа международна мрежа от ментори и експерти помогна за формиране на 17 екипа, които разработиха бизнес идеи в различни индустрии и сектори като образование, киберсигурност, разплащания, пътувания, земеделие, спорт и мобилност.

През 10-годишната ни работа постигнахме огромен успех в това да помагаме на предприемачите да превърнат идеите си в проспериращ бизнес. Сега се възползваме от възможността да даряваме на обществото чрез нашата фондация. Ние се стремим да реализираме амбициозни проекти, които помагат за развитието на устойчиви местни и международни стартъп екосистеми. Развълнувани сме да видим, че сътрудничеството ни с Google.org вече надхвърля всички очаквания, предизвиквайки вдъхновение и създавайки амбициозни предприемачи от икономически уязвими групи, каза Кристобал Алонсо, глобален изпълнителен директор на Startup Wise Guys.

За да кандидатстват по програмата Jump for CEE, не е необходимо участниците да имат бизнес или дори бизнес план. Всеки човек или екип от региона на Централна и Източна Европа - България, Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Унгария, Румъния или другаде, с добро ниво на владеене на английски език и интерес към дигиталния свят, е добре дошъл да кандидатства.

Повече информация за програмата и формуляра за кандидатстване можете да намерите тук: https://startupwiseguys.com/jumpforcee/

 

Повече за инициативата Impact Challenge for Central and Eastern Europe

Google.org стартира своята инициатива Impact Challenge CEE през 2021 г., за да насърчи иновациите и да подкрепи хората и бизнесите, които са отрицателно повлияни от икономическата криза, причинена от Covid-19. Програмата разпределя повече от 2 милиона евро на организации с нестопанска цел, бизнес организации и академични институции за реализиране на благотворителни проекти. Фондация Startup Wise Guys, призната за работата си с предприемачите в региона, бе избрана за бенефициент по тази инициатива със своя акселератор Jump for CEE. По линия на програмата фондацията е домакин на серия от модули в три фази, които продължават до декември 2022 г.

 

Повече за Startup Wise Guys

Startup Wise Guys е най-опитният B2B стартъп акселератор в Европа и един от най-активните инвеститори в стартиращи компании. Основана в Талин през 2012 г., SWG помага на повече от 600 предприемачи да изведат своите стартиращи компании на следващото ниво. Към днешна дата Startup Wise Guys е инвестирала в повече от 275 стартъпи, с успеваемост над 77%. Със значително присъствие в скандинавските страни, Полша, Украйна, Италия, Африка и Балканите, SWG се стреми да се превърне в програма за ускоряване на всеки B2B стартъп, който иска да се разраства в световен мащаб. Startup Wise Guys беше обявен за най-горещият акселератор на Europas Startup Awards 2021.

Още новини