Начало Новини Актуално Стартира регистър на лицензираните оценители

Стартира регистър на лицензираните оценители

Актуално

За първи път у нас безплатен интернет регистър събира всички лицензирани оценители на едно място. По неофициални данни лицензираните оценители в България са около 5000, а потенциалните потребители на техните услуги - около 2.5 милиона. Регистрацията в сайта е безплатна, а търсенето е по градове и оценителски специалности - нещо което липсва в досегашните официални регистри.

За първи път у нас потребителите ще могат да видят подробности за опита и квалификациите на търсения оценител, а при оценка на имоти - и банките, с които работи, съобщи econ.bg. Скоро в интернет регистъра ще могат да се търсят и вещи лица по съответния районен или окръжен съд, който обслужват.
Онлайн регистърът можете да намерите на адрес www.oceniteli.bg, като в него е включена информация за физически лица и фирми, които извършват експертна оценка на всякакви активи - от имоти, през картини до бижута.
Подобен интернет регистър на оценители има в САЩ, но той е само за недвижими имоти. Българската база данни е по-обхватна - включва оценители, автоексперти и вещи лица за оценка на всякакви активи - за счетоводни нужди, за ипотечни кредити, апортни вноски, сливания и придобивания, застраховки, делби, разводи, съдебни процеси, извънсъдебни споразумения и пр.

Още новини