Начало Новини Актуално Стартира регионалният старозагорски офис на Телевизия СКАТ

Стартира регионалният старозагорски офис на Телевизия СКАТ

Актуално

Регионален офис на ТВ СКАТ стартира работата си в Стара Загора. Първият репортаж от града на липите бе излъчен на 16 март и бе посветен на един от най-болните проблеми на региона - обгазяването. Без коктейли и шумни тържества малкият, но сплотен колектив на медията в лицето на Гергана Микова, Гергана Господинова и Светозар Драганов откри кореспондентския пункт в сградата на НТС и се захвана здраво за работа.

И тримата му представители имат сериозен журналистически опит зад гърба си. Светльо, който е видеооператор и монтажист, е работил в ТВ Верея и в ТВ 7 - Стара Загора. Гери Господинова стартира кариерата си от студентската скамейка директно в бившата ТВ Тракия, на която по това време сегашната шефка на старозагорския офис на СКАТ Гергана Микова е изпълнителен директор. Харесах си я от самото начало, споделя за нея началничка-та й. След телевизията репортерката Гери отива във в. Новината и сега отново с радост се завръща на тв попрището, пише вестник Национална бизнес поща.

Безспорно  най-голям журналистически и управленски опит има чаровната ръководителка на кореспондентския пункт Гери Микова. За професията навремето я запалила Нери Терзиева, която преподавала журналистика в ПУ Паисий Хилендарски. По това време Гери изучавала българска филология в университета, но заради Нери записала втора специалност. Точно когато завършвахме и трябваше да положим изпит, Нери напусна университета. Не знам дали я принудиха, защото вече я бяха свалили от новините, или стана нещо друго, но ние в знак на протест не се явихме на изпита, спомня си Гергана Микова. В дебрите на журналистиката тя нагазва като репортер в бившата ТВ Верея. В течение на годините се издига до програмен директор на старозагорската медия. По-късно е изпълнителен директор на ТВ Тракия. След няколко години прекъсване отново е шеф -този път на регионален студиен комплекс на СКАТ.
Две години творческа почивка стигат, грейват трап-чинките на Гери. Всъщност, тази почивка тя посвети изцяло на втория си син Ники, който вече е на 2 годин-ки и четири месеца. Големият - Стоян, е в десети клас с немски в ГПЧ Е  Ромен Ролан. Живо се интересува от телевизия, но от техническата част на нещата и Гери не изклкзчва той да последва нейния път.

Тъй като мама отново е ужасно ангажирана, грижите за малкия Ники засега ще бъдат предоставени на баба му. След това, като всички редови малки български граждани, Ники ще тръгне на детска градина, казва мама.
Делникът на татко Ники също е изключително натоварен. Във времена на криза трудностите стават все повече, но бизнесменът и общински съветник Николай Миков се справя успешно с предизвикателствата.
В кореспондентския пункт на СКАТ Гергана и нейните колеги очакват ежедневни сигнали от граждани по старозагорски проблеми. Нашата телевизия е обърната към проблемите на обикновените хора. В това е нейната сила, убедена е Гери Микова.

Още новини