Начало Новини Актуално Стартира проектът Гората на Атака

Стартира проектът Гората на Атака

Актуално

Трийсет борови и трийсет липови фиданки посадиха на 2 април в местността Лъвова чешма членове и активисти на политическа партия "Атака" от Стара Загора.
"С този жест на общинската и на младежката организация на партията ние дадохме старта на проект, който в бъдеще ще прерасне в "Гората на "Атака", каза областният координатор на националистите Михаил Михайлов.

Той уточни, че партньор на проекта е Регионална дирекция на горите (РДГ) - Стара Загора, която е осигурила нужните за засаждане инструменти, както и посадъчния материал. Михайлов съобщи още, че общата площ на бъдещата гора ще бъде около 3 дка, както и че директорът на РУГ - Стара Загора, инж. Петър Заяков е подкрепил идеята за именуване на бъдещата гора, пише вестник Старозагорски новини.
"В лицето на г-н Заяков ние срещаме огромно разбиране, подкрепа и симпатии", бе категоричен областният лидер на националистите.
Със своята инициатива "Атака" даде началото на залесителната кампания през тази година. В събота, 9 април, служители на EVN - КЕЦ Стара Загора, ще дадат старт на инициативата "EVN-горичка", при която в местността край квартал "Дъбрава" ще бъдат възстановени 30 дка горски фонд.

Още новини