Начало Новини Актуално Стартира първата открита приемна за корупционни сигнали

Стартира първата открита приемна за корупционни сигнали

Актуално

На 26 май от 10.00 до 12.00 ч. на партерния етаж на Областна администрация - Стара Загора, трима от членовете на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията (ООСПК) - Стара Загора, ще приемат лично сигнали на граждани за корупционни прояви.

Този месец в приемната ще участват инж. Христо Щерев, началник на Регионална дирекция "Национален строителен контрол", д-р Славка Йорданова, директор на Районната здравноосигурителна каса, и журналистката от Радио Стара Загора Таня Балабанова, пише вестник Старозагорски новини.
Откритата приемна се организира във връзка с решение от последното заседание на съвета на 14 април т.г. да се провокира активността на гражданите. Тогава областният управител Йордан Николов изрази недоволството си от пасивността на обществото, във връзка с дейността на ООСПК, на който е председател. Според него дейността на съвета трябва да бъде насочена към създаване на доверие на българските граждани към правовия ред и държавността, както и на европейските партньори и чуждестранните инвеститори към България, а това не се е случило. Николов потърси съдействие от медиите за активиране на гражданското общество и за разгласа на дейността на ООСПК. На заседанието бяха приети предложенията на представителите на медиите в съвета да се публикуват постоянно карета с телефони и информация за дейността на съвета, както и да се провежда веднъж в месеца приемна за граждани на първия етаж в Областната администрация.

Още новини