Начало Новини Актуално Стартира международен проект за превенция на компютърната зависимост

Стартира международен проект за превенция на компютърната зависимост

Актуално

Безопасното използване на компютърните технологии и интернет е темата на новия международен проект, който се изпълнява от Центъра за европейски инициативи (ЦЕИ). Проектът е финансиран от програма Младежта в действие, а партниращите организации са от Италия, Полша, Чехия и Турция.

В периода 23-29 юни в Старозагорски минерални бани ще се проведе международна младежка среща, чиято програма включва интерактивни дискусии и ролеви игри за това как младите хора да ползват компютрите безопасно, как да не станат жертви на интернет измамници и как виртуалното общуване да не измества живите социални контакти. В дните на младежкия обмен ще има и форум театър – новаторска методология, която ЦЕИ използва от две години и има за цел да стимулира отстояването на личната позиция на всеки участник.
В международната проява ще бъдат включени 10 български младежи на възраст от 18 до 25 години. Подборът на участниците ще бъде извършен на базата на състезателна процедура, която включва попълване на анкетен формуляр и събеседване. Задължително изискване е кандидатите да ползват говоримо английски език. Няма изисквания за завършено образование или сфера на заетост. С предимство ще се ползват млади хора, които нямат опит в международни проекти. Всички участници в края на проекта ще получат сертификат youthpass, въведен от Европейската комисия за удостоверяване на умения, придобити в резултат на неформално образование.
Краен срок за кандидатстване: 15 юни
Събеседване с кандидатите и обявяване състава на българската група: 17 юни
За кандидатстване и допълнителна информация:
Тел. 0887 094 124
E-mail: eurocentresz@gmail.com
Лице за контакт: Красимира Каменова, ръководител на проекта

Още новини