Начало Новини Актуално Стартира кампания за популяризиране на Оперативните програми на ЕС

Стартира кампания за популяризиране на Оперативните програми на ЕС

Актуално
Информационен форум за популяризиране на Оперативните програми на ЕС

Централният информационен офис в администрацията на Министерския съвет стартира мащабна кампания за популяризиране на Оперативните програми (ОП) на Европейския съюз в България, с цел осигуряване на прозрачност при управлението на финансовите средства.

Tя се провежда в периода септември – декември 2010 г. и се финансира по ОП Техническа помощ, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В рамките на кампанията ще се проведат събития за широката общественост в шестте района за планиране в страната. Информационният форум за Югозиточен район ще се състои в Стара Загора на 26 ноември, от 10,30 часа в конферентната зала на хотел Верея. За участие в събитието ще бъдат поканени представители на областните и общинските администрации в района за планиране, на неправителствени организации, на регионалните структури на социално-икономическите партньори, на малките и средни предприятия, потенциални бенефициенти и изпълнители на проекти, финансирани от Европейските фондове.

Програмата на отделните събития включва представяне на информация за политиката на правителството в областта на Европейските фондове, представяне от страна на експерти от Управляващите органи на ОП на напредъка по съответната програма, на добри практики в региона, както и на предстоящи процедури до края на 2010 г. и през 2011 г.

От името на организаторите Търговско-промишлена палата - Стара Загора кани всички заинтересовани да вземат участие в информационния форум на 26 ноември.

 

 

Още новини