Начало Новини Актуално Старозагорско село лишено от обществен транспорт

Старозагорско село лишено от обществен транспорт

Актуално

Старозагорското село Воденичарово е буквално откъснато от света и в него нито спират, нито от него тръгват автобуси. Това съобщи местната жителка Виолета Манчева. Влак пътува само до съседното село Михайлово, а за да се стигне до Воденичарово, трябва да се върви пеш 3 километра.

На всичкото отгоре селото не е със "затихващи функции", а в него според г-жа Манчева живеят около 100-тина души.
"На няколко пъти сме се събирали и оплаквали в селското кметство. Оттам обаче отговорът беше винаги един и същ - транспорт няма, защото пътят е в окаяно състояние!", коментира Манчева. Тази година обаче пътното платно е ремонтирано, но въпреки това за селото все още няма автобус. Положението според жителката на Воденичарово е повече от тревожно, защото в селото има много възрастни хора, които се нуждаят от лекарски грижи в градските болници.
Проверката на "Старозагорски новини" установи, че в предложението за провеждането на конкурса за превозвач, прието от Общинския съвет на 13 септември 2007 година, не е посочена автобусна линия за Воденичарово. Такава официално е имало до 2002 г. След това "привилегията" е спряна с мотива, че пътят е много лош. И така се пести откъм "автобусен" ресурс и откъм финансов. Само че България е член на ЕС от 2007 г. и е някак непонятно как едно старозагорско село е лишено от обществен транспорт.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини