Начало Новини Актуално Старозагорският съд ще си каже думата за референдума в Ракитница до месец

Старозагорският съд ще си каже думата за референдума в Ракитница до месец

Актуално

Старозагорският административен съд ще се произнесе до месец по жалбата, подадена от Инициативния комитет от с. Ракитница против решение на Общински съвет - Стара Загора, с което е отхвърлено искането за референдум за това, дали гражданите са съгласни в землището на селото да бъде изградено Регионално съоръжение за третиране на битови отпадъци.

На заседанието, проведено на 28 септември, тричленен състав на Административния съд реши, че делото е фактологически изяснено, и даде ход. Искания за нови доказателства нямаше нито от страна на жалбоподателя, нито от страна на ответника, пише вестник Старозагорски новини.
"Ако решението на съда не ни удовлетвори, ще обжалваме пред по-висока инстанция" - заяви председателят на Инициативния комитет от с. Ракитница Генчо Иванов.
През юли Старозагорският административен съд отмени като незаконосъобразно Решението по оценката на въздействието върху околната среда на директора на РИОСВ - Стара Загора, с което е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за изграждане на Регионално съоръжение за третиране на отпадъците, обслужващо общините Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Гурково, Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево, Опан, Твърдица, Чирпан, Павел баня и Раднево на площадка Ракитница-изток. Решението на Старозагорския съд беше обжалвано пред Върховния административен съд, чиeто заседание е насрочено през декември т.г.

Още новини