Начало Новини Актуално Старозагорският окръжен съд не даде ход на дело срещу Йордан Лечков

Старозагорският окръжен съд не даде ход на дело срещу Йордан Лечков

Актуално

Старозагорският окръжен съд не даде ход на дело, по което един от обвиняемите е кметът на община Сливен Йордан Лечков. Мотивите на съда са, че Лечков е регистриран за кандидат-кмет и се намира в предизборна кампания. Той не се яви в съда, както и част от призованите свидетели и представителят на община Сливен.

Защитникът на подсъдимия представи писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, с което се уведомява, че на датата на съдебното заседание ще се проведе и заседание на ИК на БФС, поради което Лечков не може да присъства в съда.

В съдебната зала лично се явиха другите двама обвиняеми - Елеонора Христова - директор на отдел "Правно-нормативно и експертно техническо обслужване" в община Сливен, и Стефан Шевкенов - представител на община Сливен, извършващ инвеститорски контрол на строеж на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв."Дружба", Сливен". Обвиненията са по Глава шеста от НК (престъпления против стопанството). На заседанието присъстваха още четири вещи лица и седем от призованите единадесет свидетели.
Предвид течащата предизборна кампания, следващото заседание на съда е насрочено за 22 и 23 ноември, тъй като освен обвиняемия Йордан Лечков, кандидат за кмет на община Сливен е и един от адвокатите - Иван Благоев.

Припомняме, че повдигнатите срещу сливенския кмет обвинения са общо девет, като четири от тях вече са в съда. По първото дело, стигнало до съдебна фаза - за измама и търговия с влияние, Лечков получи оправдателна присъда от Окръжния съд в Стара Загора, която е потвърдена и от Апелативния съд в Пловдив.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини