Начало Новини Актуално Старозагорският офис на НАП предотврати данъчни измами за над 14.7 млн. лв.

Старозагорският офис на НАП предотврати данъчни измами за над 14.7 млн. лв.

Актуално

Данъчноосигурителни измами за над 14.7 милиона лева за първото тримесечие на годината предотвратиха служители на Офиса на НАП в Стара Загора. Приключени са 128 ревизии, като при 91% от проверените фирми са установени укрити данъци и осигуровки.

Неначисленият и съответно недеклариран данък добавена стойност (ДДС) е за над 11.8 млн. лв. Инспекторите по приходите са установили и неплатен корпоративен данък в размер на 2.2 млн. лв.
Най-сериозни са нарушенията на данъчното и осигурителното законодателство от търговците на едро. Приключилите 29 ревизии са с допълнително установени задължения в размер на над 6.3 млн. лв. Земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 3 милиона лева.
За същия период трима търговци на горива са нанесли щети на бюджета за един милиона лева от укрит данък добавена стойност. Строителни фирми също са се опитали да спестят от данъци и осигуровки един милион лева.
Към момента продължават активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове. С действията си и предприеманите мерки органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към опитите за данъчни измами.

Още новини