Начало Новини Актуално Старозагорският депутат Тодор Великов: Масларова трябва да напусне Народното събрание

Старозагорският депутат Тодор Великов: Масларова трябва да напусне Народното събрание

Актуално

"Ексcоциалният министър Емилия Масларова трябваше да напусне доброволно не само председателското място в парламентарната комисия по труд и социална политика, но и изобщо Народното събрание." Това твърдение изказа вчера в Стара Загора депутатът Тодор Великов, бивш член на несъществуващата вече парламентарна група на партия "Ред, законност, справедливост".

Ще припомним, че до разпада на групата на РЗС Великов бе зам.-председател на социалната комисия и член на временната комисия, разследваща дейността на кабинета "Станишев" през последната година от неговото управление.
"Съобразно информацията, предоставена ми от старозагорския областен управител относно Дома за комплексни социални услуги, ми дава основание да считам, че Масларова трябва да напусне и парламента. При нейното управление министерството на труда и социалната политика не е стопанисвало правомерно парите на българските данъкоплатци. Старозагорският случай не е единственият в това отношение. На 12 декември м.г. за нуждите на Националния осигурителен институт в Плевен са били закупени за 6.5 млн. лв. три етажа - осми, девети и десети, на хотел "Плевен". Самият хотел е бил ипотекиран към датата на закупуването на трите етажа, а Масларова като социален министър не е реагирала на докладната записка на тогавашния управител на НОИ Йордан Христосков, предложил да се закупи този имот. Затова, ако има достойнство, Масларова трябва сама да се оттегли от Народното събрание. Неистовата подкрепа на БСП към нея е необяснима", каза по казуса "Масларова" Тодор Великов.
Старозагорският депутат каза също, че след Нова година партия "Ред, законност, справедливост" ще учреди в страната граждански комитети за борба с корупцията и конфликт на интереси като реакция на отстраняването на Яне Янев от председателското място в едноименната парламентарна комисия, пише вестник Старозагорски новини.
"Тази комисия в парламента започна реални действия, реални сигнали за корупция и конфликт на интереси бяха изпращани до Главна прокуратура. Целта на предизвикания срещу много финикийски знаци разпад на нашата парламентарна група бе отстраняването на Яне Янев от първото място в тази комисия и предотвратяването на възможността той да оглави комисията по ДАНС, където председателското място е на ротационен принцип. Сигурен съм, че под председателството на Димо Гяуров антикорупционната комисия няма да заработи", каза Великов.
Пред медиите той се зарече, че през януари ще изнесе данни за корупция и конфликт на интереси на местни депутати от ГЕРБ.

Още новини