Начало Новини Актуално Старозагорските ветеринари започват протести

Старозагорските ветеринари започват протести

Актуално

Под мотото "За здравето на ветеринарните лекари и техните семейства" частнопрактикуващите ветеринарни лекари от Югоизточна България ще протестират на 21 август край "Крънското ханче", съобщи д-р Трайко Алчев - председател на Областната колегия на Българския ветеринарен съюз - Стара Загора.

Днес частнопрактикуващите ветеринарни лекари от Стара Загора предприемат символични стачни действия, информира вестник Старозагорски новини. С лентички "Протест" те ще заявят своето недоволство от забавените плащания и липсата на реформи в сектора. В 10.00 часа те ще съберат пред местната Регионална ветеринарномедицинска служба и ще връчат на директора на службата д-р Генади Ганчев протестна декларация. В нея са изброени както нарушенията от страна на държавата, така и обвиненията на високопоставени служители, че частнопрактикуващите ветеринарни лекари бездействат.
"Искаме диалог с държавата! Редно е да се чуят позициите и на двете страни", каза д-р Алчев. Частнопрактикуващите лекари твърдят, че от началото на годината до сега държавата им е изплатила само 25% от задълженията си към тях. Те настояват собствениците на животни сами да избират ветеринарния лекар, който да ги обслужва, както и да им бъдат предоставени базите по населените места, за да създадат колективни практики на равнопоставен принцип.

Още новини