Начало Новини Актуално Старозагорските пожарникари отбелязват професионалния си празник

Старозагорските пожарникари отбелязват професионалния си празник

Актуално
професионален празник пожарна Стара Загора

Областният управител Недялко Недялков и зам.-областният управител Димитър Драчев присъстваха днес на тържеството по повод Професионалния празник на пожарникаря в Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) Стара Загора. Със заповед на министъра на вътрешните работи и директора на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението гл. комисар Николай Николов бяха отличени с благодарствени писма и парични награди 19 служители на ОУ ПБЗН.

В поздрава си към 50-те служители на РС ПБЗН – Стара Загора областният управител подчерта, че успехите и резултатите на огнеборците и през тази година са повод за заслужена гордост и професионална удовлетвореност. Нека вашата всеотдайна работа ви дава основание за самочувствие и заслужен авторитет сред всички старозагорци и жители на областта, заяви Недялко Недялков и пожела здраве и успехи на всички над 400 служители на ОУ ПБЗН и техните семейства, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Днес началникът на ОУ ПБЗН комисар Стоян Колев получи ключовете на два нови пожарни автомобила, лек и среден клас, за работа в градски условия. Те ще се използват от РС ПБЗН, чиято дейност обхваща 48% от населението на област Стара Загора.

За първите шест месеца на настоящата година огнеборците са ликвидирали 403 произшествия, като от тях 67 пожари с преки материални загуби и двама загинали. През лятото са регистрирани 320 произшествия.

На професионалния си празник огнеборците представиха различни проблемни ситуации и демонстрираха техники за спасяване и защита на населението: първа помощ при ПТП и различни способи за гасене на пожари. Своите умения демонстрираха и децата от клуб Млад огнеборец при СОУ Иван Вазов.

Противопожарната служба в Стара Загора е със 130-годишна история. Първите технически съоръжения са били доставени в града през далечната 1882 година. РС ПБЗН Стара Загора обслужва 157 хиляди души и 50 села.

демонстрация огнеборци професионален празник на пожарникарите

Още новини