Начало Новини Актуално Старозагорските общински съветници ще заседават в Албена

Старозагорските общински съветници ще заседават в Албена

Актуално

На 22 октомври старозагорските общински съветници заминават за три дни за черноморския курорт Албена, където ще проведат закрити изнесени заседания. Според председателят на ОбС Тенчо Руканов, там щели да си "подредят собствената къщичка", за да може местният парламент да заработи по-добре.

На журналистически въпрос от вестник Старозагорски новини удачно ли е във времето на икономическа криза да се правят подобни разходи Руканов отговори, че се надява, оставайки сами и в неформална обстановка, да си кажат много повече неща в интерес на общата си работа.
Той обеща след завръщането си да информира медиите за проблемите, които са разисквали край морето.
Пътуването до Албена щяло да струва по 180 лева на човек, което включвало три нощувки, храна и ползването на две зали. Офертата била много изгодна и почти два пъти и половина по-евтина от традиционната. Бизнесмени проявили разбиране и рязко свалили тарифите. Парите пък представлявали около една втора от неизплатените възнаграждения на старейшините за август. Тогава те не получиха нищо, а обяснението беше, че са нямали заседания през месеца.
Два дни преди тръгването Руканов не знаеше колко точно общински съветници ще пътуват. Най-вероятно по здравословни причини щял да отсъства Дамян Георгиев, а било възможно и част от съветниците на ПП "Атака" да не уважат изнесените заседания. Вчера преди обяд пък Ганко Генков (ГЕРБ) и Александър Желязков (Новото време) обсъдиха в движение дали колите им са пълни и имат и свободни места за колегите си за пътя до морето.

Още новини