Начало Новини Актуално Старозагорските медици се подготвят за националния протест в София

Старозагорските медици се подготвят за националния протест в София

Актуално

Старозагорските медици се стягат за националния протест в София, който ще се проведе на 19 ноември. Всякакви слухове, че се отказваме от митинга са неверни. Това казаха от РК на БЛС, които са основните организатори на националното недоволство пред сградата на Парламента. На проведения на 9 ноември в двора на МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" митинг протестираха над 300 медици, което се оказа, че е най-многолюдният митинг от щафетните протести в страната.

Тогава секретарят на БЛС д-р Димитър Ленков обяви, че съсловната организация и синдикатите се канят да заграждат с жива верига сградата на Парламента на 19 ноември.
Синдикалистите от местните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" в Стара Загора също помагат за мащабното събитие, но те били само поддържащи, а не инициатори. Д-р Георги Бакоев -председател на регионалното сдружение на семейните лекари в Стара Загора, каза пред наш репортер, че джипитата са солидарни с недоволството на лекарското съсловие и също ще имат свои пратеници на жълтите павета в София, пише вестник Старозагорски новини.
Междувременно се появиха информации, че отделни лекарски колегии нямало да организират своите членове за националния протест. Всеки от лекарите и медицинските сестри обаче можел по свое желание да пътува да София и да участва. Репортерска проверка на "Старозагорски новини" показа, че и в Стара Загора има хора в бяло, които смятат, че било безсмислено  националното недоволство и сега било време за преговори по Националния рамков договор. Те били реалисти и отчитали, че след като бюджетът за 2011 бил ясен, сега било време за трезви и прагматични преговори за това как най-ефективно да се усвояват планираните финанси.
От РК на БЛС в Стара Загора уточниха, че все още нямат своя кандидатура за овакантеното място на зам.-председател на БЛС. През декември предстои извънреден Лекарски събор в Пловдив, на който ще се гласува и този избор.

Още новини