Начало Новини Актуално Старозагорските медици подготвят протестно шествие

Старозагорските медици подготвят протестно шествие

Актуално

Медиците от старозагорските болници, които са солидарни с решенията, взети на 50-ия Извънреден събор на БЛС на 17.09.2010 г., ще излязат на протестно шествие на 11 октомври т.г. Припомняме, че със завидно мнозинство участниците в събора решиха да бъдат проведени шествия на медицинската общност - лекари, медицински сестри и санитари, на национално и регионално ниво срещу хроничното недофинансиране на болниците в страната.

Днес председателят на УС на Районната лекарска колегия - Стара Загора, д-р Светослав Стоименов е депозирал молба до кмета на общината проф.Танчев, с която се иска разрешение и съдействие пред правоохранителните органи за провеждането на шествието в областния град, информира вестник Старозагорски новини. В молбата е записано, че то ще започне в 13.30 часа (след приключване на 1-ва работна смяна в болниците) от централния вход на МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" АД и ще мине по маршрут:
ул. "Ген. Столетов" в посока кръстовището с бул. "Руски", където ще се присъединят и работещите в АГ-клиника, след това до Универсалния магазин по бул. "Цар Симеон Велики" и накрая ул. "Цар Иван Шишман" до РЗОК - Стара Загора.
"Предварително декларирам, че шествието представлява един мирен протест срещу незаконното неизплащане на дължимите суми от РЗОК към болниците и цели единствено засилване на обществения натиск върху финансиращите органи за редовно превеждане на дължимите суми по месеци на болните по съответните клинични пътеки", пише още в молбата на  председателя на УС на РЛК - Стара Загора.
Националното протестно шествие ще бъде в София на 15 октомври т.г.

Още новини