Начало Новини Актуално Старозагорски ученици участват в Европейската година на доброволчеството

Старозагорски ученици участват в Европейската година на доброволчеството

Актуално
Година на доброволчеството

Възпитаниците на Професионална гимназия по електроника Джон Атанасов в Стара Загора ще се включат в кампанията Моят европейски училищен двор, организирана от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора. Инициативата, която е в рамките на Европейската година на доброволчеството, ще започне в 9,30 часа на 8 септември в двора на училището.

Само седмица преди старта на учебната година учениците с благотворителен труд ще пребоядисат оградата на училището и ще освежат маркировката на спортните игрища в двора. Така заедно с Европа Директно те ще вземат участие в едно от многобройните събития, отбелязващи 2011 Европейската година на доброволчеството.

Предоставените от Европа Директно – Стара Загора бои и материали са част от регионалната кампания Моят европейски училищен двор. Вече две училища в Стара Загора и едно в Казанлък се включиха активно в дните преди края на предходната 2010-2011 учебна година. Това бяха Шесто основно училище Свети Никола и Професионална гимназия по облекло и хранене Райна Княгиня в Стара Загора, както и Основно училище Свети Паисий Хилендарски в Казанлък.

Регионалната кампания за най-приветлив и най-добре поддържан с доброволен труд училищен двор продължава до края на месец октомври. Тя е посветена на 2011 Европейска година на доброволчеството.

Още новини