Начало Новини Актуално Старозагорски ученици с призови места на Националната панорама на професионалното образование

Старозагорски ученици с призови места на Националната панорама на професионалното образование

Актуално
1Зина 2018Ученици от цялата страна показаха знания и умения в 11 професии в рамките на Десетата национална панорама на професионалното образование, която се проведе в Международен панаир Пловдив. Над 320 бяха участниците във форума, организиран от Министерството на образованието и науката, за да покаже резултатите от подготовката на бъдещите кадри в икономиката.
Десетото издание на най-голямото ученическо състезание у нас представи елита на 150 професионалните гимназии. Част от него мери сили с истинските майстори в рамките на турнирите за Националната кулинарна купа на България 2018, където са включени конкурси за най-добър млад готвач, хлебар-сладкар и сервитьор.
Учениците от Професионалната гимназия по облекло и храненеРайна Княгиня завоюваха призови места в състезанията.
Национален първенец в категория Най-добър млад сервитьор-сомелиер стана Теодора Лешева. Танчева се класира на трето място в категория Млад хлебар-сладкар, а Милен Караиванов е финалист в състезанията за най-добър млад готвач.
„Гордея се с постиженията на нашите ученици. Всички работят усърдно и доказаха класата си на състезанията“, коментира Зина Камбурова, директор на ПГОХ Райна Княгиня.

Още новини