Начало Новини Актуално Старозагорски регион - с европейска номинация

Старозагорски регион - с европейска номинация

Актуално

Старозагорският регион е номиниран за Един от най-активните региони в Европа, подкрепящи младите хора, съобщи Росен Димов, експредседател на Регионален младежки съвет Инициатива, на брифинг на 27 декември т.г. Писмото с номинацията е изпратено до старозагорската младежка организация от Асамблеята на европейските региони, в която влизат около 220 региона.

"Това е голямо признание, защото Старозагорският регион е единственият от България, който ще бъде вписан в годишния доклад на третия комитет на Асамблеята на европейските региони, занимаващ се с младежта, образованието и културата", сподели още Росен Димов.
Всеки желаещ може да се включи в международния конкурс за песен, видеоклип и танц на тема "Борба с корупцията". Крайният срок е 10 януари 2011 година, като първите трима могат да присъстват на втората среща на Международната антикорупционна мрежа в Найроби, Кения. Видеото с най-много гласове ще спечели и 2000 долара. Как да се включите в конкурса, може да разберете и на http://anticorruptionmusic.org, пише вестник Старозагорски новини.
До 31 март 2011 г. е крайният срок за предаване на есетата на тема "България и гораните", част от проекта "Балканите и гораните", финансиран от Европейската комисия и посолствата й в Косово. Творбите трябва да бъдат изпратени на rms.iniciativa@gmail.com, а право да участват имат младежи от 15 до 23 години. Част от кампанията е и представяне на фотоизложба за бита и културата на помашката общност.
Новата 2011 година се открива и с екологичен проект, насочен срещу обгазяванията в Стара Загора. През януари, февруари и март ще се проведат няколко тренировъчни лагера за лидери в Испания, Гърция и Канарските острови, където младите ще се учат да боравят и с европейските закони.

Още новини