Начало Новини Актуално Старозагорски фирми са укрили 28 млн. лева данъци

Старозагорски фирми са укрили 28 млн. лева данъци

Актуално
Укрити данъци

Предотвартени са данъчни и осигурителни измами за над 28 милиона лева след приключили 273 ревизии от началото на годината. При 95% от ревизираните фирми са установени укрити данъчно-осигурителни задължения. По искане на прокуратурата са извършени  седем ревизии на лица и фирми нанесли щети на бюджета за над 1,3 милиона лева.

Над 23.8 милиона лева недеклариран и неначислен данък добавена стойност (ДДС) са установили инспекторите по приходите от Офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Стара Загора през първите 7 месеца на годината, съобщиха от пресцентъра. Недекларираният и съответно неплатен корпоративен данък е в размер на 4 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 41 ревизии са с допълнително установените задължения в размер над 8.5 милиона лева. Земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 2.7 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисков бранш строителство. 31 от ревизираните фирми са укрили данъци за 6.9 милиона лева. За същият период, петима търговци на горива са нанесли щети на бюджета за 2.6 милиона лева от „спестен” данък добавена стойност.

Към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове. С действията си и предприеманите мерки, органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами.

Още новини