Начало Новини Актуално Старозагорски депутати ще разговарят днес с министър Плевнелиев за връзките с автомагистрала Тракия

Старозагорски депутати ще разговарят днес с министър Плевнелиев за връзките с автомагистрала Тракия

Актуално

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще приеме днес депутати от Cтарозагорски регион за разговор по въпроса за връзките на Стара Загора с автомагистрала "Тракия". Това съобщи вчера в Стара Загора областният лидер на ГЕРБ - народният представител Недялко Недялков.

"Срещата (на 13 октомври) е в МРРБ по инициатива на депутатите от ГЕРБ, като ние сме поканили на нея да присъстват и народните представители от останалите политически сили. Ние не останахме доволни от отговора, който наскоро министър Плевнелиев даде в парламента на актуален въпрос на депутата Иван Иванов от "Синята коалиция" по въпроса за връзките на града ни с АМ "Тракия", каза пред медиите Недялко Недялков. Освен старозагорски депутати, в разговора с министър Плевнелиев участие ще вземат областният управител Йордан Николов и кметът проф. Светлин Танчев.
Ще припомним, че недоволство от отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството изрази и депутатът Иван Иванов, автор на въпроса. В пленарна зала старозагорският народен представител зададе два актуални въпроса към министър Плевнелиев, касаещи два инфраструктурни проекта в Cтарозагорска област - за връзките на Стара Загора с АМ "Тракия" и за строителството на тунел под връх Шипка, информира вестник Старозагорски новини.
Министърът отговори на първия въпрос, че по проект Cтарозагорска област има четири подхода към АМ "Тракия" - Чирпан-Братя Даскалови, Чирпан-Стара Загора, Хасково-Димитровград и Нова Загора-Раднево. "Нито един от тези подходи не устройва Стара Загора. За голямо съжаление аргументите, които изтъкна в отговора си министър Плевнелиев, бяха същите като на Асен Гагаузов и Сергей Станишев. Отговорът му бе copy-paste на отговорите на предишните министри, подготвен е бил пак от същите чиновници в министерството. Въпросът за подходите на Стара Загора към АМ "Тракия" е от ключово значение за развитието на транспортните и икономическите връзки на областта. Именно поради тази причина отговорът на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, че изграждането на пътните възли и разположението им са определени на фаза "идеен проект", не ме устройва", каза по този повод пред медиите наскоро Иван Иванов.

Още новини