Начало Новини Актуално Старозагорски депутат прави партия, коректив на ГЕРБ

Старозагорски депутат прави партия, коректив на ГЕРБ

Актуално

Новата политическа формация България на гражданите и регионите ще бъде създадена до няколко месеца, съобщи за медията ни Тодор Великов, депутат от 27-и Старозагорски избирателен район. На парламентарните избори през 2009 година той влезе като водач на листата на Ред, законност и справедливост, но преди малко повече от година напусна групата и в момента е независим.

Полагащите му се средства от държавната субсидия са пренасочени към парламентарната група на ГЕРБ. Той присъства на полагането на клетва на новоизбраните кмет и общински съветници в Стара Загора заедно с депутати от управляващата партия.

Първоначалният замисъл е това да бъде гражданско движение, което да прерасне в партия. В развитите демокрации в Европа превес имат регионите, нормално е и при нас да бъде така. По този начин ще се реализира и идеята за децентрализация на местната власт. Органите на местното самоуправление ще имат стимул и при по-голяма активност на местните лидери към градовете и регионите ще се насочват и повече средства, коментира Великов.

Партията ще бъде дясно ориентирана и ще бъде коректив, а не конкуренция на ГЕРБ. В момента Тодор Великов и съмишлениците му провеждат срещи и разговори по регионите, за да търсят активни личности, които трябва да бъдат и нови лица, необвързани с политически провали.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини