Начало Новини Актуално Старозагорски бизнесмен е номиниран за Мистър Икономика

Старозагорски бизнесмен е номиниран за Мистър Икономика

Актуално

Съсобственикът на веригата предприятия за отглеждане на птици и преработка на птиче месо Градус Иван Ангелов е сред 16-те номинирани за наградата Мистър Икономика 2011 на сп. Икономика. 33-членното жури е направило номинациите в пет обновени категории - Цялостен принос за развитие на българската икономика, Принос в развитието на индустрията, Принос в развитието на финансовия сектор, Принос в развитието на търговията и услугите и Принос в развитието на земеделието и храните.

Списание Икономика ще връчи и една специална награда за лидер в бизнес-управлението. Номинацията на Иван Ангелов е в категорията Принос в развитието на земеделието и храните. Негови конкуренти в категорията са Димитър Зоров, собственик на фирма Зоров 97, производител на млечни продукти Пършевица, и Лидл, част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти.
Сред членовете на журито са водещи икономисти и финансисти, предприемачи и мениджъри, както и носители на приза Мистър Икономика през годините. По традиция победителят получава статуетката Рибарят и златната рибка на изтъкнатия скулптор Ставри Калинов, превърнала се в запазена марка на конкурса в годините на неговото провеждане.
Церемонията по награждаването е на 30 ноември в Националния исторически музей и ще се излъчва директно по БНТ.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини