Начало Новини Актуално Старозагорската адвокатура осъжда насилието срещу адвокат Комсийски

Старозагорската адвокатура осъжда насилието срещу адвокат Комсийски

Актуално

Старозагорската адвокатска колегия излезе с декларация, в която осъжда необоснованото и непредизвикано насилие, при което пострада известният старозагорски адвокат Александър Комсийски, за което вестник Старозагорски новини писа. Г-н Комсийски е бил нападнат на 6 юли до асансьора на междустълбищното пространство на жилищен блок на бул. Св. Патриарх Евтимий.

След инцидента е бил настанен за лечение в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".
Публикуваме декларацията на Старозагорската адвокатска колегия без редакторска намеса.

Декларация

Старозагорската адвокатура излиза с настоящата декларация по повод дръзкото нападение над здравето и живота на нашия уважаван колега адвокат Александър Комсийски, извършено от неизвестно лице на 06.07.2011 г. около 9 ч. пред дома му.

Адвокатска колегия - Стара Загора, осъжда този акт на необосновано и непредизвикано насилие. Адвокатурата се разграничава от тези средновековни методи на физическа саморазправа и издевателство над човешката личност. Адвокатите отричат тези средства и методи като неприсъщи за съвременното демократично гражданско общество, в което живеем.

Адвокатурата е свободната съвест на една нация, защото адвокатите са необвързани, свободни и независими от която и да е власт или политическа сила. Посегателството върху личността на един адвокат е равнозначно на посегателство върху гражданските свободи и гражданските права на всеки член на обществото.
Старозагорската адвокатура призовава всички граждани да засилят бдителността си, а компетентните органи да направят всичко възможно за разкриване и наказване на извършителите на това престъпно посегателство.

АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ СТАРА ЗАГОРА

Редколегията на вестник Старозагорски новини осъжда този акт на насилие и се присъединява към протеста на членовете на адвокатската колегия и призовава за бързо разкриване на извършителя на този акт на насилие, за да се пресекат корените на това зло.

Още новини