Начало Новини Актуално Старозагорска връзка в нелегалната търговия с алкохол

Старозагорска връзка в нелегалната търговия с алкохол

Актуално

Близо 3000 бутилки алкохол с фалшив бандерол откриха служителите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Стара Загора, на 1 юни т.г. Извършените проверки са в рамките на специализираната полицейска операция "Акцизите".

При проверката на товарен автомобил "Мерцедес", паркиран до склад за алкохол на ул."Хрищенско шосе", са били намерени и иззети 1248 бутилки уиски "Савой" - 200 мл, 1956 бутилки бренди "Карнобат", 366 бутилки от половин литър и 700 мл гроздова ракия "Кехлибар" и 78 еднолитрови бутилки уиски "Савой" - всичките с фалшиви бандероли. 26-годишният шофьор на камиона - С.Р. от с.Новачево, Сливенско, не е представил фактури и товарителни бележки. Установено е, че собственик на товарния "Мерцедес" е 42-годишен мъж от Карнобат, пише вестник Старозагорски новини.
Полицаите са проверили и склад в кв. "Индустриален", стопанисван от старозагореца Б.Д. на 54 години. От склада са иззети 22 бутилки водка "Савой Силвър", 18 бутилки ракия "Карнобат специална", 6 бутилки уиски "Савой" и 5 бутилки джин "Савой" - също с фалшиви бандероли. По случая са образувани досъдебни производства.
Два дни по-рано служители от ОД на МВР - Сливен, атакуваха селскостопанска постройка в с.Камен в момент на претоварване на 250 000 бутилки алкохол с фалшиви бандероли, произведен  в карнобатска фирма. По информация на пресцентъра на МВР, складът в сливенското село се е стопанисвал от 50-годишния старозагорец Т.Д. В хода на разследването е установено, че на 31 май т.г. от разкритата нелегална база, спопанисвана от старозагореца, са транспортирани различни количества алкохол с фалшиви бандероли към други градове от страната, в това число и Стара Загора.
При последвала полицейска акция в Пловдив са открити 10 000 бутилки алкохол, а във Велико Търново - 7700 литра. Всички са били облепени с акцизен бандерол, за който при направения лабораторен анализ е установено, че е фалшив.
Към настоящи момент липсва информация дали двамата старозагорци - стопанисващият базата в с.Камен и в кв."Индустриален" в Стара Загора, са преки участници в нелегалната търговия с алкохол.

Още новини