Начало Новини Актуално Старозагорска област - културен и туристически център

Старозагорска област - културен и туристически център

Актуално

Областният управител Йордан Николов е поискал да му бъде предоставена информация за паметниците на културата в област Стара Загора, нуждаещи се от спешна консервационна и реставрационна намеса. Писмото на г-н Николов е адресирано до директорите на Регионалния исторически музей в Стара Загора, Историческия музей Искра в Казанлък, Археологическия музей Марица Изток в Раднево, Националния парк-музей Шипка - Бузлуджа в Казанлък и до заместник-кмета на община Чирпан.

Област Стара Загора заема важно място в българската история и със своето богато културно-историческо наследства притежава необходимия потенциал за развитие на различни форми на туризъм. В тази връзка, считам, че усилията ни следва да бъдат насочени към опазване на културните ценности, физическото съхраняване на наследството като невъзвратима ценност и използването им за нуждите на съвременния живот, пише вестник Национална бизнес поща.
Като областен управител на Старозагорска област съм се ангажирал с провеждането на адекватна държавна политика в посока съхраняване на културно-историческото наследство и превръщането на областта в културен и туристически център, се казва още в писмото на областния управител.
Списъкът на обектите, паметници на културата, нуждаещи се от спешна консервационна и реставрационна намеса, ще бъде предложен на вниманието на министъра на културата Вежди Рашидов.

Още новини