Начало Новини Актуално Старозагорска болница - пред фалит

Старозагорска болница - пред фалит

Актуално

Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Стара Загора е пред фалит - стана ясно от писмо на управителя д-р Любомир Любенов, което беше прочетено на първото заседание на новоизбраната Постоянна комисия по здравеопазване и екология към Общински съвет - Стара Загора, от председателя на комисията д-р Даниела Памукова.

В писмото се казва, че здравното заведение има 183 842 лева задължения и това практически го лишава от възможността за качествено лечение, за заплати и консумативи. Д-р Любенов посочва, че вече са намалени работните заплати с 25%, извършено е и преструктуриране на персонала. Това е поводът да се обърне към комисията с молба за сформиране на експертен екип, който да анализира ситуацията в болницата и да предложи мерки за излизане от кризата, както това е било направено и за други здравни структури, съобщава вестник Старозагорски новини.

Комисията реши на 23 ноември 2011 г. д-р Памукова и д-р Даниел Вълчев да проведат разговори с д-р Любенов и представители на общинската комисия по бюджет и финанси, и да излязат с конкретно предложение на предстоящата общинска сесия. Членовете на комисията решиха още да предложат на следващата общинска сесия д-р Вълчев като представител на общината в общото събрание на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович.

Още новини