Начало Новини Актуално Старозагорка - примера дама на хилядолетието

Старозагорка - примера дама на хилядолетието

Актуално

 Александрина Василева-Иванова - Мисис България Земя 2011С куп титли и награди се завърна преди броени дни от Международния конкурс Кралица на красотата на хилядолетието 2012 Александрина Василева-Иванова - Мисис България Земя 2011. Естетическото състезание се провежда всяка година в курорта Бока Чика, Доминикана, и събира най-красивите омъжени жени на планетата.

Тази година хубавата старозагорка стана първа подгласничка - примера дама, в категория за мисис като възхитила журито с красота, интелект и момичешка фигура, въпреки че е майка на две деца. Освен това, безапелационно спечелила първото място в категорията за народни носии. Представила се с облекло от шопския край, тъй като носията е по-атрактивна.

На сцената излязох със сина си Пламен, за когото също бях подготвила костюм за случая. И предизвикахме истински фурор, радва се Александрина. Голямата й дъщеря Еванджелина пък станала първа подгласничка на мис в категорията за тийнейджъри, грабнала и титлата за сприятеляване. А в конкурса за таланти момичето впечатлило публиката с изпълнението на песента Катерино моме. Донесохме общо четири награди, което си е голям успех за форум от такъв ранг. При това единствена аз отидох със семейството си, всички участнички имаха екипи - гримьори, фризьори... Ние сами се готвехме, което си беше истинско изпитание. Заради силната влажност на въздуха в тази част на света, гримът и прическите падат светкавично след около час, разказа Аля.
Програмата на конкурса била плътна и много наситена, така че нямали време за плаж и разходки, че дори и за спане. Всяка вечер се провеждал различен кръг от конкурса, а подготовката почвала сутринта в 8 часа и приключвала в 6 следобед. Имала фотосесии на плажа и посещение в дом за изоставени деца. В един от туровете трябвало да се представят с екологични бански костюми, но тъй като не била предупредена и подготвена за това, съпругът й набързо направил бански от хартиени торбички на Софарма. Официалните тоалети, с които се представила, пък са дело на дизайнерката Мила Атева от Модна къща Sassa Bjorg.

Около 20 омъжени дами от Русия, Канада, Португалия, Италия, Венецуела се включили в съревнованието. Мисис Кралица на красотата на хилядолетието 2012 станала участничката от Беларус Светлана Кузнецова. В категорията Мистър на хилядолетието титлата спечелил представителят на Португалия.

Изненадах се, когато съобщиха името ми. И наистина се радвам много. Атмосферата на конкурса беше страхотна, курортът е вълшебен, природата - неповторима. Кухнята е близка до нашата, но, разбира се, има повече морски дарове и екзотични плодове. Въпреки това, не бих се върнала там. Много е опасно, извън градовете и курортите си е направо страшно - всеки ходи с нож или пистолет. И животът не е ценност, разказва старозагорката. За спомен от незабравимото преживяване тя си донесла хубави пури, бутилка ром и кафе.

Информация: вестник Новината

aleks

Още новини