Начало Новини Актуално Старозагорка е носител на приза Учител на 2010 г.

Старозагорка е носител на приза Учител на 2010 г.

Актуално

ХIII Национален конкурс "Учител на годината", организиран от Синдиката на българските учители, определи за учител на 2010 година Йорданка Христова Николова, старши възпитател в ХI основно училище "Николай Лилиев" - Стара Загора. Отличието се присъжда в направление "Извънкласна и възпитателна дейност".

Преди 11 години г-жа Христова създаде единственото "Училище за идеи" в България. В него доброволно се обучават ученици в четири основни направления - обучение по системата на професор Едуард де Боно в така наречения "Час по мислене"; работилница за детска инициатива за решаване на различни проблеми, с придобиване на умения; детски парламент за изграждане на качества за публично говорене и писане, социална дейност и гражданска инициатива; клуб "Приятели на книгата" за писане на малки журналистически форми, пише вестник Старозагорски новини.
От началото на настоящата учебна година има въведен "Час по бизнес", Клуб на кандидат-учителя и новосъздадената учебна форма - симулация "Дизайн студио" ООД.
Церемонията по връчването на най-високия приз се състоя вчера в НДК. Отличието връчи председателят на Управителния съвет на СБУ г-жа Янка Такева. Заедно с пластиката и грамотата Йорданка Христова получи и символичния училищен звънец, който се връчва на абсолютния национален първенец.

Още новини