Начало Новини Актуално Старозагорец улови на риболовно състезание 20-килограмов амур (видео)

Старозагорец улови на риболовно състезание 20-килограмов амур (видео)

Актуално
риболов Овчарица ТЕЦ Марица изток 2

Атрактивно състезание по спортен риболов организира за втора поредна година най-голямата топлоелектрическа централа у нас ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД. 86 любители на спортния риболов от цялата страна се надпреварваха на язовир Овчарица. Трофейният екземпляр е 20-килограмов амур, който се закачи на въдицата на 46-годишният Христо Рачев Христов от Стара Загора.

Той спечели и 1-во място за най-голямо количество риба - общо 27 килограма и получи ваучер на стойност 500 лева. Най-голямата риба, която е хващал досега е с тегло 28 килограма.Второто място заслужено спечели Жеко Йорданов Жеков от Ямбол, който улови 17,941 кг. риба. Трети в класирането стана Жеко Йоргов Жеков от Раднево с 15,200 кг. риба. След него се наредиха Даниел Георгиев Кунев от Стара Загора (10,848 кг.) и Димитрина Кънчева от Стара Загора (9.120 кг.). Дамата иизвади без проблеми и без чужда помощ 2 шарана и 1 амур. Тя има дългогодишен опит като риболовец и мнозина представители на мъжки пол с основание й завиждат, защото зад гърба си има сериозни успехи. Хващала е 18-килограмов амур и много пъти сомове по 15 кг.

Наградите връчи инж. Михаил Митков – директор на дирекция Експлоатация в ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД. Той награди и отличените в още пет категории участници.

Като най-голям „карък” бе определен 33-годишният Христо Стоянов Иванов от Стара Загора, чиято въдица още в самото начало на състезанието „избяга” във водите на язовир Овчарица.

Ваучер с левова равностойност получи и Венета Асенова от Медиен център на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и кореспондент на Телевизия Европа. Тя бе отличена в категорията "Най-добра рибарка".

Като "Най-атрактивен рибар" бе определен Атанас Митев Атанасов от Нова Загора, който неотлъчно в продължение на 4 часа бе подкрепян от цялото си семейство.

В категорията „Най-опитен рибар” бяха отличени Станимир Христов Станев от Нова Загора и Светослав Атанасов Николов от село Полски Градец.

Ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2”ЕАД присъди награда и в категорията „Най-млад участник”. Призът си поделиха 13-годишните Валентин Влайчев Влайчев от Стара Загора и Мартин Ганчев Ганев също от града на липите.

Всички победители ще имат възможността в продължение на два месеца да пазаруват необходимите им рибарски такъми от специализиран магазин в Стара Загора, срещу получения като награда ваучер.

На всички участници се предостави възможността да занесат вкъщи улова си или да го върнат във водите на язовира. Състезанието, което продължи 4 часа, бе открито от инж. Михаил Митков с изстрел в 8.00 часа.

 

риболов Овчарица ТЕЦ Марица изток 2 риболов Овчарица ТЕЦ Марица изток 2
Видеото в сайта на youtube

 

Още новини