Начало Новини Актуално Старозагорец укрил близо 130 000 лв. данък общ доход

Старозагорец укрил близо 130 000 лв. данък общ доход

Актуално
Стара Загора

Приключиха ревизиите на 50 физически лица. Инспекторите по приходите от Офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Стара Загора установиха „спестени” 743 260 лева от данък върху доходите на физическите лица. Едно лице е „пропуснало” да внесе в хазната 129 247 лева данък общ доход.

В част от случаите става въпрос за внос на нови леки автомобили от ЕС, за които не са декларирани и внесени дължимите данъци, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора. Инспекторите по приходите извършват пълна проверка и съпоставка на притежавано имущество, банкови сметки, получени и декларирани доходи и съответствието им с имотното състояние на проверяваните и свързани с тях лица.
На фона на „спестените” данъци са ясни и най-добре заплатените старозагорци.
Първият от тях е получил годишен доход за 2009 г. малко над 2 милиона лева и е внесъл в хазната данък общ доход 204 000 лева. Втори старозагорец е декларирал доход за над 1 170 000 лева и е платил на бюджета данък 117 000 лева. Третият декларира малко под един милион лева доходи, като също дължимите суми са платени към Приходната агенция.
Съпоставката с цифрите за предходната година ни показва, че въпреки кризата икономически стабилните фирми на пазара са успели да намерят механизми, с които да преборят трудностите и да гарантират добро ниво на заплащане на служителите си и да постигнат добри финансови резултати в края на годината.

Още новини