Начало Новини Актуално Старозагорец оглави СДС

Старозагорец оглави СДС

Актуално

Роденият в Стара Загора Емил Кабаиванов, кмет на Карлово, оглави СДС след проведения в неделя балотаж на вътрешнопартийните избори. В област Стара Загора съотношението на гласовете за него и за конкурента му Ваньо Шарков е две към едно, съобщи областният лидер Любка Иванова.

Единствената община, в която почти 100 на сто от гласовете са за Шарков, е Раднево. Възлагаме големи надежди на новия председател. Той е изразител на линията, поета от Националния съвет за самостоятелно явяване на избори. Надяваме се да преодолеем трудностите и да постигнем успех. Това е колективна задача и двустранен процес, даваме си сметка и за нашата работа и отговорност, посочи тя.

Като спокоен и без напрежение оцени изборния ден председателят на общинската организация на сините в Стара Загора Георги Ранов. Според него е време партията да престане да се занимава с вътрешните си проблеми, а да се обърне към хората, да работи за възстановяване на доверието и организационно укрепване, за развитие на политики на местно и национално ниво.

Според данните на национално ниво са гласували 7593 от 9000 членове на СДС, имащи право на глас. 3941 от тях са подкрепили Кабаиванов, а 3652 - Шарков.
Емил Кабаиванов е роден на 12 януари 1961 година в Стара Загора. Има две висши образования. Завършил е ВМИ - Пловдив, с Ортопедия и травматология и Югозападния университет Неофит Рилски в Благоевград с магистърска степен по икономика и стопанско управление. През 1999-2001 г. специализира здравен мениджмънт във ВМИ - София. Член е на СДС от 1992 година. От 1999 до 2003 г. е председател на Общинския съвет в Карлово, от 2003 до 2007 г. е кмет на града, избран е отново на този пост през 2011 година.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини