Начало Новини Актуално Старозагорец декларирал близо 6,5 млн. лева доходи

Старозагорец декларирал близо 6,5 млн. лева доходи

Актуално
Доходи

Физическо лице от Област Стара Загора декларира приходи получени през 2010 г. за над 6.4 милиона лева. Той ще ползва 5% отстъпка от данъка за довнасяне възлизащ на над 640 000 лева, тъй като декларацията е изпратена по Интернет. Задължително условие в случая е дължимият данък да бъде платен до края на кампанията - 2 май. Други 3 лица са декларирали приходи съответно за над 950 000 лева едното, а останалите 2 за над 520 000 лева.

Декларираните приходи са от дейности свързани с търговия на борсата, правни услуги, прехвърляне на акции и дялове, съобщиха от пресцентъра на Офиса на НАП - Стара Загора.

До момента в Офиса на НАП в Стара Загора са подадени над 15 500 декларации. По традиция най-голям е броят на подадените на място в офисите ни в Казанлък и Стара Загора – общо над 13 400 броя. От пощенските услуги са се възползвали над 1060 клиенти на НАП. По интернет и с 5 % отстъпка при плащане на данъка за довнасяне, са подадени над 1030 декларации.

От НАП припомнят, че ако данъчно задължените лица имат да довнасят суми, плащането на данъка е само по банков път. Задължително условие за коректно попълване на платежното нареждане и вписване на верни лични данни, период, за който се отнася плащането и входящ номер на декларацията. Важно е в платежното нареждане да се попълни и кода за вид плащане (111213 - Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др. за декларациите за облагане на доходите на физически лица) в специално определеното за това поле. Клиентите да не пропускат попълването и на справката за окончателния размер на осигурителния доход за 2010г., когато е необходимо.

Всеки клиент може да се консултира как да попълни данъчната си декларация на цената на градски разговор избирайки информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Всички актуални формуляри на документи могат да бъдат намерени на сайта на НАП, или на място в Офисите на приходната агенция.

Още новини