Начало Новини Актуално Старозагорци внесоха в бюджета 70% от дължимите данъци и осигуровки

Старозагорци внесоха в бюджета 70% от дължимите данъци и осигуровки

Актуално
Пари

Само два месеца след началото на кампанията за събиране на просрочени задължения в хазната са постъпили над 29,6 милиона лева от фирми и физически лица. В резултат на предприетите от публичните изпълнители от Офис на НАП Стара Загора мерки към държавния бюджет са платени 17,5 милиона лева от забавени данъци и над 12 милиона лева осигурителни задължения.

С повечето длъжници служителите на приходната агенция са провели разговори по телефона или са им изпратили e-mail, с цел напомняне за плащане на сумите. В случай, че до 7 дни след получаване на поканата, лицата натрупали задълженията не предприемат действия по плащането им, публичните изпълнители ще наложат законовите мерки по принудителното им събиране.

Към момента прилаганите подходи за директна комуникация с длъжниците имат положителен ефект и в бюджета постъпват закъснелите плащания на ДДС, данък печалба и осигуровки, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

Препоръчваме на всички наши клиенти, след получаване на покана за доброволно изпълнение или впоследствие и на запорно съобщение, да се свържат с посочения публичен изпълнител и да изберат възможност за погасяване на натрупаните задължения към бюджета, се казва още в съобщението на приходната агенция.

Още новини