Начало Новини Актуално Старозагорци вече имат безплатен интернет в парковете и на автогарата

Старозагорци вече имат безплатен интернет в парковете и на автогарата

Актуално
Кметът Живко Тодоров демострира безплатния интернет

Старозагорци вече могат да ползват безплатно интернет, докато отдъхват в парковете Пети октомври и Ал. Стамболийски (Алана), или докато чакат автобуса си на автогарата. Проектът е на Община Стара Загора и е реализиран съвместно с Интернет груп, които осигуряват безвъзмездно безжичната връзка.

Даваме възможност на гражданите, докато си почиват сред зеленината на парка, да имат връзка с целия свят. Това позволяват съвременните технологии, които трябва да бъдат достъпни навсякъде, сподели кметът Живко Тодоров пред журналисти, съобщиха от пресцентъра.

Това според него, е още едно основание Стара Загора да претендира за приза Най-добро място за живеене. По думите му, изграждането на свободни интернет зони в града ще продължи, като акцент ще бъде поставен на зоните за отдих и здравните заведения.

От безплатния достъп до интернет връзката със скорост 54 Мегабита ще могат да се ползват едновременно 30-40 души в рамките на парка, поясни управителят на Интернет груп Петър Гицов. Той разкри, че от дружеството са имали идеята от няколко години, но едва сега са срещнали подкрепа от общинското ръководство, за да я реализират. Решихме, че можем да направим този жест за гражданите на Стара Загора и идеите ни съвпаднаха с тези на кмета Живко Тодоров. Общото ни желание е свободното време на гражданите да минава по-приятно и смислено, каза Гицов.

Още новини