Начало Новини Актуално Старозагорци събраха 90 тона отпадъци на 9 април

Старозагорци събраха 90 тона отпадъци на 9 април

Актуално
Пролетно почистване в Стара Загора

Самосвалите на фирма Нелсен Чистота са направили 30 курса и за извозили 90 тона отпадъци, съобщи управителят на фирмата Стоян Димитров. Работата на 240 служители и техниката продължава в този първи ден от Голямото пролетно почистване – кампания на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

Тракторите с ремаркета на Нелсен Чистота са направили 7 курса с общо 84 тона събран боклук, като 50 тона са само от кв. Лозенец. Извозени са и 13 контейнера тип лодки. В днешния ден и колите за разделно събиране на отпадъците са работили извънредно и са прибрали 1,5 тона хартия и 1,7 тона пластмаси. Сметосъбирачните коли са осъществили 20 курса с общо 180 тона отпадъци.

В районите, които миналата година чистихме, сметта е по-малко, но количествата са от квартали, които тази година усилено се включват в кампанията – Три чучура-юг и север, Кольо Ганчев, Лозенец и др. – обобщава Стоян Димитров.

И на 10 април целият екип и техника на фирма Нелсен Чистота продължават своята работа. Усилено ще се извозва и в първите дни на идващата седмица, когато учениците от почти всички старозагорски училища ще се включат и ще продължат хубавата инициатива на Община Стара Загора.

Още новини