Начало Новини Актуално Старозагорци предпочитат за кмет авторитетна личност с добро име

Старозагорци предпочитат за кмет авторитетна личност с добро име

Актуално

Познати авторитетни личности, с добро име, способни и доказали се, предпочитат старозагорци за кмет, показва експресно социологическо проучване, направено по поръчка на вестник Старозагорски новини. Целта на изследването е да проучи рейтинга на кандидатите за първия пост в общината, подкрепени от партии и коалиции или независими.

Обемът на извадката е 300 човека, допитването е направено от "Алфа визия" ЕООД на 23 и 24 август, чрез интервюта "лице в лице".
От резултатите е видно, че два месеца преди вота най-много симпатии събира кандидатът на ПП ГЕРБ Живко Тодоров - 43 на сто от анкетираните. Предпочитанията си за кандидата на БСП доц. Бойчо Биволарски дават 21 на сто. Трети, с 11 на сто, е арх. Иван Иванов, който миналата седмица заяви, че обмисля да се кандидатира като независим. Следват кандидатът на "Атака" Михаил Михайлов със 7 на сто, независимият Дамян Георгиев с 6 на сто, издигнатият от коалиция "Новата Стара Загора" Недялко Ангелов с 4 на сто. Двете дами - Николина Горова и д-р Даниела Памукова, събират по 3 на сто одобрение, а Данчо Данев от (НДСВ) и Любомир Весов (РЗС) - по 1 на сто.
Резултатите от допитването показват, че нагласите са към подкрепа на кандидатура, издигната на партиен принцип. Гласуващите по този начин не са претенциозни по отношение на личността на кандидата. Повечето от интервюираните споделят, че не познават посочените имена и се нуждаят от повече информация за биографиите на кандидатите. Голяма част от анкетираните са склонни да подкрепят нови, млади лица, а личности, които не са родени в област Стара Загора или не са живели продължително време тук, не са предпочитани.
Анкетираните споделят, че отзивчивостта им е провокирана от доброто име на вестник "Старозагорски новини" и приветстват инициативата на местна медия за това изследване.

Още новини