Начало Новини Актуално Старозагорци масово се включват в Голямото пролетно почистване

Старозагорци масово се включват в Голямото пролетно почистване

Актуално
Пролетно почистване в Стара Загора

Висок интерес от страна на граждани и организации към кампанията Голямото пролетно почистване на Община Стара Загора отчитат във всички административни бюра на територията на града. Кампанията бе обявена с пресконференция на 18 март, а почистването ще бъде тази събота и неделя – 9 и 10 април. Всички кметства по райони ще дежурят и в почивните дни и ще раздават чували и ръкавици на желаещите да почистят около домовете си, в междублокови пространства и паркове.

От АБ Изток също информират за стабилен интерес към включване в кампанията. В последния работен ден от седмицата (петък-8 април) колективите на Бюро по труда, Инспекция по труда и Социални грижи – Стара Загора след 16,00 ч. ще почистят района около Център за социални услуги на и ще окопаят дръвчетата в близост. От АБ Изток са осигурили чували и инструменти за окопаването. Вече е извършено голямо почистване на района до Първо основно училище, около ресторант Лешника, около подхода към местността Баритна мина – информира началникът на АБ Изток Петър Карапенев.

От бюрото са съдействали изцяло при почистването на Парк Бедечка, което осъществиха на 22 март ученици от Стара Загора. Всички училища са изявили желание да се включат в почистването в първите два дни (11 и 12 април) след пролетната ваканция. На 29 март са почиствали СОУМаксим Горки и Гимназия Христо Ботев. На 8 април /петък/ около детските площадки и междублокови пространства ще се трудят учениците от Спортното училище в кв.Кольо Ганчев – съобщи началникът на АБКольо Ганчев.

Младежи от кв. Лозенец ще почистват в събота около сградата на Ромски културен център, граждани от квартала, организирани от общинският съветник Васил Генчев - около Детска млечна кухня, 12 ОУ, последната спирка на автобус №14 в квартала.

И в кв. Зора има интерес към почистването – много хора и домоуправители са се обаждали, за да уточнят кога и как да получат чували и ръкавици. На територията на АБ Запад също ще се почиства - има обаждания на граждани и дадени заявки.

Още новини