Начало Новини Актуално Старозагорци избраха за символ на града Парк Аязмото

Старозагорци избраха за символ на града Парк Аязмото

Актуално

Стара ЗагораПриключи националната кампания Избери символа на твоя град, в която жителите на 27-те областни града избираха емблема на своето населено място. В продължение на месец, от 15 юли до 15 август, 19 257 българи са гласували не само за припознатите местни забележителности, но и за забавни и оригинални предложения с чувство за хумор, съобщиха организаторите.

Най-много гласове за символи на градовете бяха отчетени в началото и в края на кампанията. Най-активни бяха потребителите от Пловдив и София. Междините резултати показаха засилен интерес на футболните фенове от двата града. Пловдивчани си оспорваха първенството между ПФК Локомотив Пловдив и ПФК Ботев Пловдив. Софиянци пренесоха вечното дерби на сайта HitarPetar.bg, като гласуваха активно за ФК Левски и ФК ЦСКА. 778 души подкрепиха кампанията в социалната мрежа Facebook.
Крайното класиране, публикувано и на страницата на кампанията http://simvoli.HitarPetar.bg:
Благоевград - Възрожденския квартал „Вароша”; Бургас – Мостът; Варна - Морската градина; Велико Търново - Крепостта Царевец; Видин - Крепостта Баба Вида; Враца - „Вратцата”; Габрово – Етъра; Добрич - Паметника на Хан Аспарух; Кърджали – Перперикон; Кюстендил – Хисарлъка; Ловеч - Покритият мост; Монтана – Монтето; Пазарджик - Старата поща; Перник - Крепостта Кракра; Плевен - „Плевенската панорама”; Пловдив - ПФК Ботев Пловдив; Разград - Археологически резерват „Абритус”; Русе - Паметника на Свободата; Силистра - Резерват Сребърна; Сливен - Сините камъни; Смолян – Родопите; София - ФК ЛЕВСКИ; Стара Загора - Парк Аязмото; Търговище - Парк „Борово око”; Хасково - Монументът „Света Богородица с младенеца”; Шумен - Паметник „Създатели на българската държава“; Ямбол - „Безистенът”.
„С участието си в кампанията „Избери символа на твоя град” хората показаха, че познават и умеят да ценят символите на своите градове. Вярвам, че тя ги обедини и популяризира значимите за тях забележителности”, каза Спас Сливков, Маркетинг мениджър на Кампанията.
Емблемите на 27-те областни града, спечелили в надпреварата, ще бъдат нарисувани от карикатуриста Ивайло Нинов до средата на септември. Галерията с рисунките на Нинов ще бъде публикувана на 15.09 в специалната уеб-изложба на сайта на кампанията http://simvoli.HitarPetar.bg, в подсекциите за всеки отделен град, както и на страницата във Facebook: http://www.facebook.com/pages/HitarPetarbg/115115215171437. Избраните символи ще се превърнат в икони на всеки от градовете на сайта за безплатни онлайн обяви HitarPetar.bg
Двама от гласувалите за символ на своя град ще бъдат наградени със собствени шаржове от Ивайло Нинов. Всеки гласувал пък, ще получи на личната си поща информация за крайното класиране, както и линк, откъдето да изтегли рисунките за екрана на компютъра си.
Името на сайта за гласуване в кампанията „Хитър Петър” отразява предприемчивия дух на българина, но това е името и на новия сайт за безплатни онлайн обяви HitarPetar.bg, в който могат да се намерят изгодни оферти от цялата страна. Сайтът дава възможност за развитие на собствен бизнес и безплатно популяризирането на предлаганите стоки и услуги пред широка аудитория. В сайта има категория за бизнеса с обяви за машини, индустриално и търговско оборудване и офис мебели. За българските производители, работещите в селскостопанския сектор и търговците на едро от различни браншове също има категории. Продължителността на публикуването на обяви в сайта е 3 месеца, което гарантира актуалността им. 

Още новини