Начало Новини Актуално Старейшините на Казанлък отложиха референдума в Шипка заради неизвестност около парите

Старейшините на Казанлък отложиха референдума в Шипка заради неизвестност около парите

Актуално
Шипка

Насроченият за 23 октомври референдум, с който местните жители трябваше да гласуват дали град Шипка да се обособи в самостоятелна община, да се отложи за друга дата, решиха казанлъшките старейшини. Предложението бе направено от заместник-председателя на Общинския съвет Цветанка Пискова.

Мотивите й са, че Общината не е готова за допитването и до настоящия момент не е ясно откъде ще се вземат определените от кмета Стефан Дамянов 6798 лева за провеждането на референдума в Шипка.
Насроченият за 23 октомври със заповед на областния управител на Стара Загора Йордан Николов референдум, бе отхвърлен с гласовете на 17 от казанлъшките съветници. Сесията задължи кмета Дамянов да внесе нов доклад за финансиране и да насрочи нова дата за провеждането на референдума.
Кметът на Шипка Стоян Иванов предложи парите за допитването да се вземат от бюджета на кметството в балканското селище, или да се съберат от населението, но съветниците не уважиха предложението му.
„Това са поредните манипулативни практики на Общинския съвет, които, освен задкулисни, са и незаконни“, коментира решението Стоян Иванов.

Информация: вестник Новината

Още новини