Начало Новини Актуално Старец в болница, не идва на дело

Старец в болница, не идва на дело

Актуално

Окръжният съд в Стара Загора не даде ход на делото срещу 80-годишния Петко Петков, сина му Росен Петков – на 51 години, 40-годишния Тодор Иванов и 63-годишния Люцкан Люцканов, всички от Стара Загора. Групата е извършила 7 сделки с имоти – ниви и апартаменти в Стара Загора, при които са използвани фалшиви документи за самоличност.

При един от случаите е използвана самоличността на мъртъв човек – бащата на свидетелката по делото Стефка Нейчева.
С фалшива лична карта, ползвана от Петко Петков, е продадена нейна 7-декарова нива, която се намира на апетитно място на главен път в покрайнините на Стара Загора.
Жената научила 2 години по-късно, че не е наследница на имота и че той се води на друг човек.
Групата е разполагала с фалшиви печати, както и с неистински лични карти.
При друга от сделките пък е бил въвлечен с помощта на местна фондация болен от шизофрения старозагорец, който се е явявал собственик на апартамент на ул. “Хаджи Димитър Асенов“ в града.
На вчерашното съдебно заседание не се яви само 80-годишният Петко Петков. Стана ясно, че възрастният мъж е приет на лечение в края на миналата седмица във Второ вътрешно отделение на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.
Делото ще се гледа на 3 януари 2011 година, когато се очаква да премине в условията на съкратено съдебно следствие, при което четиримата ще признаят вината си по обстоятелствата в обвинителния акт, а съдът ще им наложи наказания под минимума.

Информация: вестник Новината

Още новини