Начало Новини Актуално Стара Загора започва 2023 г. с двама нови заместник-кметове

Стара Загора започва 2023 г. с двама нови заместник-кметове

Актуално

Надежда Чакърова, която е втори мандат омбудсман за община Стара Загора, и Радостин Танев, който беше народен представител в 44-ото и 45-ото Народно събрание, са новите имена на зам.-кметове в екипа на кмета Живко Тодоров. Те ще сменят досегашните заместници - Иванка Сотирова и Йордан Николов. Чакърова поема ресора Образование, здравеопазване и социални дейности, а Танев - Транспорт, екология и чистота. Това стана ясно днес по време на пресконференция на кмета Тодоров.

Добро управление се прави с последователни и логични стъпки. Това не е решение, което сме взели набързо. Напротив - този разговор и с двамата го водим още от преди празниците. Споделяме заедно 11 успешни години. Аз съм оптимист за добрите неща, каза в началото на срещата кметът на Стара Загора. С огромна благодарност говоря за тях, защото във времето показаха, че работят с разум и много сърце за общината. Ключовият момент тук е чисто човешки, защото обществената работа има определен път и време, сподели пред журналистите Тодоров. Той припомни какво е свършено през годините от двамата му заместници, които са част от екипа му още от първия мандат, като цялостната промяна на организацията на градския транспорт,подновяването на автопарка и внедряването на гъвкави системи за улеснение на пътниците, изграждането на модерното съоръжение за управление на отпадъците, рекултивация на депото, подобряване на екологичните показатели на общината, както и почти изцяло обновената образователна и социална инфраструктура и разширяването на обсега на услугите за уязвимите групи.

Благодаря на г-н Николов за неговите устойчивост и характер. Те допринесоха в годините да се случат много добри неща в нашата община, а това в крайна сметка остава записано в историята. Сега ще надграждаме. Благодаря сърдечно и на г-жа Сотирова, която пое един нелек ресор, в който нищо не бе променяно дълго време. Днес яслите, детските градини и училищата имат вид, който да отговаря на потребностите ни. Социалните услуги са многобройни, за да бъдат в полза на нуждаещите се от тях. Благодаря за нейната мъдрост и отдаденост, каза още градоначалникът.

Надявам се новоприемниците да работят с много разбиране, да бъдат отдадени. Да не забравят, че е важно хората да те помнят с добро. Като най-голямо удовлетворение за мен определям общуването с представителите на трите сфери, които бяха пряко свързани с работата ми, сподели с присъстващите Иванка Сотирова, която навръх Рождество Христово отбеляза своя 70-годишен юбилей.

Йордан Николов също сподели мисли и благодари за 11-годишната работа като зам.-кмет на Стара Загора. Няма да се връщам назад в детайли какво сме свършили. Към днешна дата за още един успех отчитам работата ни в посока безопасността на пътя. Възможността да изпращаме нарушители на правилата за движение до отговорните институции е крачка към намаляване на инцидентите и нарушенията. Стара Загора е иновативен град и така трябва да бъде. На дневен ред оставям транспортната схема, която предстои да бъде актуализирана. Вярвам, че Радостин Танев ще влезе бързо в обстановката.

 

Живко Тодоров сподели пред медиите мотивите си да се спре на Надежда Чакърова и Радостин Танев. И двамата са млади, амбицирани и смятам, че ще дадат нова енергия на работата и екипа. Имат дългогодишен опит в частния сектор, имат изключително много опит с обществената дейност, което е важно, когато ще работиш пряко с хората и за тях. Радостин Танев е познат и с инициативите, които бяха насочени към привличане на инвеститори и ИТ сектора, което дава перспектива да бъдат насочени усилия към внедряването на нови технологии в ресора му. Надежда Чакърова също доказа във времето като омбудсман, че има визия и желание за работа. Младостта е ключът. Трябва да има приемственост, обоснова се накратко кметът.

В срещата с медиите участваха още зам.-кметовете инж. Янчо Калоянов, Красимира Чахова и Милена Желева, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, както и главният архитект на Общината арх. Младен Иванов.

Пред журналистите кметът Тодоров коментира различни въпроси, свързани с благоустрояването на града. От думите му стана ясно, че през пролетта ще започне поетапно възстановяване на улиците, които са били част от проекта, изпълняван от държавното ВиК дружество. Ще бъде довършено подобряването на средата в кв. Самара - 1 и кв. Казански, а кв. Три чучура - юг очаква своята мащабна реконструкция.

Още новини