Начало Новини Актуално Стара Загора - столица на ротарианското движение (видео)

Стара Загора - столица на ротарианското движение (видео)

Актуално

Ротари клуб - Стара ЗагораРотари клуб - Стара Загора е обявен за №1 в ротарианското движени в България. Повод за отличието е дарението от 6 500 долара, което членовете на клуба са направили в подкрепа на програмата Полио плюс. Тя се реализира от Ротари Интернешънъл в световен мащаб и целта ѝ е да се сложи край на полиомиелита (детски паралич). Това съобщи президентът на Ротари клуб - Стара Загора (2012 - 2013 г.) д-р Илия Попов.

Той ще предаде огърлицата на следващия президент Драгомир Кулезич на церемония, която ще се състои на 1 юли. Тогава ще бъде направен отчет за дейността през изминалата ротарианска година. Шестима старозагорски ротарианци: доц. Валентин Стоянов, Николай Шопов, Здравко Личев, Тоньо Тонев, Енчо Баръмов и посмъртно проф. Митко Гогошев получиха най-големия приз - наградата Пол Харис за особен принос в ротарианското движение.

На 6 юли Стара Загора ще се превърне в столица на ротарианството в България. В този ден Дистрикт гуверньор на Ротари Дистрикт 2482 България ще стане доц. Валентин Стоянов - член на Ротири клуб - Стара Загора.

Ротари клубовете в България са 87. В тях членуват 2 220 души, 38 от които са в Ротари клуб - Стара Загора.


 

Още новини