Начало Новини Актуално Стара Загора си избра Млад кмет

Стара Загора си избра Млад кмет

Актуално
Млада Загора

Единадесетокласникът от Търговската гимназия Княз Симеон Търновски Денис Димитров е новият кмет на Млада Загора. Традициционните избори и тази година бяха организирани от Младежкия общински съвет в града на липите в навечерието на 5 октомври и събраха в залата на Младежкия дом шумни агитки от всички училища с участници.

Димитров се справи с конкуренцията на 6 достойни опоненти и спечели журито с увереността си и бързите, точни и ясни отговори. Той е получил право да се бори за титлата Млад кмет, след като е бил над всички и във вътрешния кръг на Търговската гимназия, съобщи за "Новината" директорката Росица Жекова.
Надпреварата започна с кратко представяне на платформите на всеки един от кандидатите, като журито, съставено от бивши активни членове на МОС, следеше за оригиналност на идеите, аргументация, сценично поведение и въздействие върху публиката. Във втория рунд -  "Горещият стол", конкурентите си задаваха въпроси, а сред най-важните критерии за оценка бяха емоционалната овладяност, чувство за хумор и етично поведение. В заключителния кръг журито взе думата и обстрелва с въпроси младежите, които пък трябваше да мислят и отговарят бързо и нестандартно.

Последваха кратка пауза и нелеки дебати за журито, за да бъде обявено, в крайна сметка, името на победителя - Денис Димитров. Подгласници и негови заместници ще са две чаровни дами – Мария Христова от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и Десислава Дойнова от СОУ "Иван Вазов". Даниел Асефан от СОУ "Железник" пък беше предложен за председател на МОС.
Вчера Денис получи ключа на Стара Загора от кмета проф. Светлин Танчев, с което символично му беше предадена и властта в празничния ден.

Информация: вестник Новината


Денис: На върха на щастието съм

- Честито Денис, силна ли е емоцията в такъв момент?
- Чувствам се страхотно. На върха на щастието съм. Много се радвам, защото силно желаех да спечеля и сега съм още по-амбициран идеите, които изложих, да станат факт.

- С какво спечели журито, с какво превъзхождаше конкурентите си?
- Мисля, че най-вече с увереността и смисъла, който вложих в платформата си.

- Какво ще е първото нещо, което би искал да направиш като млад кмет?
- Като за начало бих искал да опозная хората в МОС, с които ще работим, за да знам на кого мога да се доверя и да разчитам най-много.

- Как ти се стори конкуренцията и коя от идеите на друг кандидат ще подкпрепиш, въпреки че не е била в твоята платформа?
- Всички кандидати представиха интересни идеи и битката беше сериозна. Надявам се да срещна подкрепа у всеки един от тях и да действаме заедно в следващата една година. На драго сърце ще работя по инициативи в помощ на децата в неравностойно положение - нещо, което беше сериозно застъпено в платформата на Даниел Асефан.

Още новини