Начало Новини Актуално Стара Загора се включва в Европейската седмица на мобилността

Стара Загора се включва в Европейската седмица на мобилността

Актуално
Седмица на мобилността

По традиция и тази година Община Стара Загора ще се включи в годишната кампания за устойчива градска мобилност от 16 до 22 септември 2011 г, организирана от Европейския организационен секретариат с подкрепата на ГД Околна среда и ГД Транспорт на Европейската комисия.

Днес Община Стара Загора се регистрира официално за участие чрез сайта на Европейската седмица, който в 14,00 часа отброяваше общо 1941 регистрирали се градове, сред които 19 от България, съобщиха от пресцентъра на общината.

Фокусирайки се върху алтернативната мобилност, десетото честване на Европейската седмица на мобилността се стреми да подкрепи преминаването към ресурсно-ефективна транспортна система чрез популяризирането на чисти, икономични методи за предвижване, както и такива, които се задвижват единствено с помощта на човека. Като избягват, променят и подобряват транспорта на местно ниво, европейските градове могат да подобрят енергийния баланс и екологичните показатели на транспортните системи и в същото време да направят живота в града по-здравословен, безопасен и приятен.

За популяризиране на алтернативната мобилност Община Стара Загора организира на 21 септември от 10,00 часа на площада пред сградата на общината състезания по приложно колоездене.

Инициативата Европейска седмица на мобилността е повод да придобием нов поглед върху мобилността и да се откъснем от личния автомобил, насочвайки се към по-устойчив транспорт.

Повече за инициативата може да научите от сайта на МОСВ.

Още новини