Начало Новини Актуално Стара Загора сe включи в инициативата за почистване на света от боклука

Стара Загора сe включи в инициативата за почистване на света от боклука

Актуално

Стара Загора се включи в инициативата на bTV "Да изчистим България за един ден!". Областният управител Йордан Николов посрещна лицето на кампанията - журналистът Венелин Петков, който е родом от Стара Загора. Двамата поставиха флага на кампанията на входа на Областната администрация.

Николов поздрави екипа за организацията и усилията, които полагат да приобщят България към световното движение Let's Do It World!, зародило се в Естония преди 4 години. "Мога смело да заявя, че населението на област Стара Загора има висока екологична култура и демонстрира отлично ниво на осведоменост и ангажираност с каузата да направим заобикалящия ни свят по-добър за живеене, отдих и работа, както и за поколенията след нас", добави той.
"Изключително ми е приятно, че родният ми град Стара Загора се включва в подкрепа на инициативата на bTV "Да изчистим България за един ден!", заяви телевизионният журналист. Той разясни целта и идеята на кампанията и призова на 21 април 2012 година всички да излезем и да се включим в почистването, но да не спираме, а да продължим да го правим постоянно за една по-чиста България и една по-чиста Стара Загора, пише вестник Старозагорски новини.
Жители от региона бяха дошли специално, за да разберат от екипа на bTV, как могат да се включат в инициативата и да съобщят за "горещи" в екологично отношение места.

Още новини