Начало Новини Актуално Стара Загора се представя по време на организирана от Световната банка световна видеоконферентна връзка

Стара Загора се представя по време на организирана от Световната банка световна видеоконферентна връзка

Актуално

world bank

Регионален младежки съвет Инициатива - Стара Загора се включва в организираната на 26 май от Световната банка световна видеоконферентна връзка на тема "Използване на различни (интер)културни подходи за осъществяване на Целите на хилядолетието на Обединените нации. В нея България се включва за 60 минути в мрежа с Брюксел и още 5 страни от света.

Целта е участниците да представят своя опит, да бъдат обсъдени общите проблеми в различните части на света, да се начертаят решения и проекти, които ще се развиват в обща мрежа.
Домакин на видеоконференцията за България е Центърът за изследване на демокрацията в София. Дебатът ще се проведе на английски език.

Конференцията започва в 15 часа българско време на 26 май 2010 г. и ще продължи 3 часа.

За България от това време са отделени 30 минути - за презентация и дискусия. Акцент в представянето ще бъде и Стара Загора с възможностите за показване пред света на културно-историческото наследство на хилядолетния град и за привличане на туристи. Водещ в София ще е старозагорецът от РМС Инициатива Диян Атанасов, коресподендент на портала europe.bg, репортер на Изпълнителната агенция по младежта към Европейската комисия за проекти в Югоизточна Европа.

Първоначалното намерение излъчването да се проведе от Стара Загора, от залата на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, няма да бъде изпълнено заради технически изисквания на организаторите.
В залата на Палатата обаче остава възможността за наблюдаване на видеоконференцията и за провеждане на диалог между млади хора, които ще се съберат там по време на събитието.

Предварителният адрес за излъчване на видеоконференцията е mms://wbmswebcast1.worldbank.org/live

Във видеоконференцията от Брюксел се очаква да се включи и Росен Димов (основател и лидер на РМС Инициатива), който участва в учредителна среща на Световна антикорупционна мрежа към Световната банка.

 

Още новини