Начало Новини Актуално Стара Загора се представи на международно туристическо изложение в Молдова

Стара Загора се представи на международно туристическо изложение в Молдова

Актуално

Tourism. Leisure. Hotels - 2020Община Стара Загора бе част от общия щанд на Министерството на туризма по време на юбилейната XXV международна специализирана изложба Tourism. Leisure. Hotels - 2020, която се прoведе в Кишинев, Молдова през изминалата седмица.

Над 1200 души от посетителите проявиха интерес към Стара Загора и останаха впечатлени от богатото културно-историческо наследство. То бе представено в каталози, събрали забележителностите не само в града, но и в региона. Положително отношение предизвикаха и събитията, които са част от спортния и културния календар, както и особеностите на традиционната тракийска кухня.

Младите хора, посетили специализираната изложба, имаха възможност да се запознаят отблизо с Тракийския университет и специалностите, които се изучават в него. По време на втория ден от изложението учениците от българския лицей Васил Левски в Кишинев изнесоха пред гостите на изложбата малък концерт.

Целта на изложението е да предостави на специалистите на туристическия пазар пълна информация за тенденциите в индустрията. Освен това Tourism. Leisure. Hotels е създадена да помага на компаниите да представят нови предложения и иновативни технологии на пазара. Събитието отваря възможности за директна комуникация с целевата аудитория.

Още новини